Azt gondolom, hogy van! Pár évvel ezelőtt elég volt ha kezet fogtunk, és mindenki tudta a kötelességét.

Ma már a kézfogáson kívül be kell bizonyítanom, hogy mások is úgy látják, jó dolgot csinálok! Aki ismeri az ISO-t tudja, hogy mit várhat a másiktól. Persze tudom, hogy "gagyit" is lehet isosítani (de szép szó:) ) , de majd a piac eldönti, hogy kell-e neki vagy sem. Ha a sem a válasz, akkor gondolkodjon az eladó, hogy mit rontott el.

A másik szempont, hogy szerzek egy vállalatirányítási-rendszert, és lehet, hogy olcsóbb mint a nagy xy rendszer. Nem utolsó sorban ki lehet használni marketing célokra is.

Szerző: zippogyújtó  2009.05.20. 17:23 2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://minosegugy.blog.hu/api/trackback/id/tr761133838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gondol 2009.08.03. 21:37:59

A kérdés jó, a válasz nem!
Az ISO rendszert a vevőnek kell ismernie elsősorban, mégpedig azért, hogy mi az, amit meg kell nézni egy eladónál akkor, ha meg akar győződni arról, hogy hosszútávon jól jár-e a megvásárolandó termékkel, vagy szolgáltatással.
A döntés a vevő kezében van. Ha nem ismeri megfelelően az ISO rendszer lényegét, akkor könnyen átverhetik.
Ha egy eladó minőségi terméket akar folyamatosan előállítani, és azt el is szeretné adni, azt úgy tudja legegyszerűbben megcsinálni, ahogyan az az ISO-9001-ben rendszerezve le van írva. Ebből azonban nem következik az, hogy csak célirányosan bevezetett ISO rendszerrel lehet jól működni. Az van leírva: "Minimum így csináld!"
Csinálahtok én valamit jól akkor is, ha nincs róla papírom. Végülis a vevő dönt, hogy megbízik-e a rendszeremben. Persze a vevő döntését segíti, ha van tanúsított rendszerem. De megismétlem: a vevőnek jobban kell ismernie az ISO rendszert egy eladónál, máskülönben magas az átverés kockázata.

zippogyújtó · http://www.zippoongyujto.blog.hu 2009.08.04. 21:07:46

Abban egyetértünk, hogy ISO-val is lehet rosszat gyártani és ISO nélkül is lehet jót.
Abban viszont nem, hogy a vevő kap egy terméket vagy szolgáltatást, ami vagy megfelel neki vagy nem. Ha eleve olyan partnert keres, akinek van minősítése, akkor feltételezheti, hogy az eladó odafigyel a munkájára. Komolyabb üzleti szándékai vannak, és azért fektetett bele pénzt, energiát, stb., hogy megfeleljen a partneri "követeléseknek".
Tehát azt gondolom, hogy nem a vevőnek kell jobban tudnia az ISO szabványt.
süti beállítások módosítása