Előljáróban leszögezem: Nem akarok senki fölött pálcát törni, és nem áll szándékomban senkit megbántani!

Azt gondolom, hogy először érdemes egy kicsit azon elgondolkozni, hogy mi az a minőség.

Vannak emberek akiknek az 500 Ft-os kinai cipő is minőség. Nem szabad ezért senkit elitélni, hiszen nekik úgy jó ahogy van. És vannak emberek akik csak 30.000 Ft fölött bólintanak a minőségre (ha drága biztos jó is). Ez is egy vélemény.

Ha sokan mondják valamire, hogy jó, akkor biztos úgy is van. Megbíznak a másik ítélőképességében, teljesen mindegy, hogy rokon, barát vagy kolléga.

Szerintem a mai világban ennél többre van szükség. Elég nagy kínálat van mindenből ahhoz, hogy ne elégedjek meg a többiek ajánlgatásaival, és bár figyelembe kell venni, de legyen saját elvárásom a termék vagy szolgáltatás iránt.

Ezek az elvek nemcsak a magánéletben, de az üzletiben is fontos szerepet játszanak.

Talán ezért van szükség valamire, amit be lehet szabályozni, lehet egységesíteni és meg tudom fogni.

Szerintem ezért jó a minőségirányítás illetve a többi rendszer (Környezetirányítás, Információbiztonság, Élelmiszerbiztonság, Munkahelyi Egészségvédelem és Biztonság /MEBIR/ stb. )

Szerző: zippogyújtó  2009.05.18. 23:52 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://minosegugy.blog.hu/api/trackback/id/tr161130643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása